נדר

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 28/11/16 20:26 כז בחשון התשעז

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול שאלה בנוגע לנדר שנדרתי.

הבטחתי שכאשר אזכה בפסק דין לטובתי, אתן מעשר מכספי הפיצויים

עבור לומדי תורה או בית כנסת ואכן בית המשפט הכריע לטובתי והצדק נעשה.

סיפרתי זאת לחבר טוב אשר עוסק במצוות וחסד עם אנשים שעזר לי מאד בתקופה האחרונה וזה ענה כי יבדוק אפשרות אם מותר לי גם לעשות שימוש אחר בכסף שייצא גם לטובתי כגון רכישת תפילין או ברכה או קמע וכך אוכל לזכות גם את עצמי חזרה ואת משפחתי.

לאחר שבדק זאת מול מספר רבנים איתם הוא עובד באופן רציף

חזר אלי וענה כי הדבר אכן אפשרי ושאין עם זה שום בעיה.

בשל חמרת העניין בנושא נדירת נדר, מבקש אני חוות דעת נוספת של כבוד הרב כאן שמא לא אינזק או לא אעמוד בהבטחה שנתתי.

תודה

תשובה

שלום רב,

כבר שאלת מורה הוראה ואני מניח שאתה סומך על החבר שלך . אינך צריך לחשוש.

אם הדבר אכן מרגיש לך לא נכון, ואתה מעוניין לקיים את דבריך הראשונים , תן את התרומה למה שיעדת אותה מלכתחילה.

יום טוב.