נטילת ידיים שניה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/11/16 04:31 כג בחשון התשעז

שאלה

****** אבי 24/11, שאלה 447 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בשולחן ערוך, סימן קנח, סעיף ו: ""מי שנטל ידיו [ולא בירך] ולא היה בדעתו לסעוד כלל, ואחר כך נמלך מיד ורוצה לסעוד, צריך נטילה אחרת. ואם לא הסיח דעתו יטול בלא ברכה, שיש אומרים דבנטילת ידים לחולין אף אם לא כיוון לשם נטילה יצא אם לא הסיח דעתו מעת שנטל ידיו. ולכן יטול בלא ברכה.""

להלן שאלתי.

1. האם מדובר גם על מקרה שנטל ידיו לסירוגין (כלומר ימין, ש, י, ש, י ש, ואילו בסעודה נוטלים 3 ימין ו 3 שמאלה) שאינו צריך בברכה בנטילה השניה אם לא הסיח דעתו? (שהרי הנטילה הראשונה לא היתה מתאימה לנטילת ידיים של סעודה)

2. מדוע יש תרחיש שמישהו נוטל ידים 3 ימין ו 3 שמאל שאין בדעתו לסעוד כלל?

תודה,

אבי

תשובה

שלום
1. כן. כי גם בנטילה כזאת יוצא ידי חובה לסעודה.
2. זו לא בהכרח המציאות. כי להלכה גם מי שנטל לסעודה ידיו פעם אחת על כל יד בכמות גדולה, יצא ידי חובה, אלא שאנו נוהגים ליטול פעמיים (או שלוש) על כל יד.
כל טוב