שאילת גשמים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/16 10:22 כב בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת בבקשה - אנחנו נמצאים היום בכב חשון. התחלנו לבקש על הגשם מ-ז' חשון. ידוע שהמשנה ברורה מביא שאדם שאמר 90 פעמים ברצף ואת כל מיני תבואתה לטובה ותן טל ומטר לברכה - יוצא מהספק אם הוא גמר תפילה ולא יודע אם אמר או לא אמר טל ומטר.

השאלה שלי, היא האם כאשר אנחנו נמצאים בכב חשון ולכן כבר עברו 45 תפילות (15X3), האם הוא יכול להשלים רק עוד 45 פעמים והוא כבר יוצא מהספק (וכן כאשר נתקדם, כגון כאשר יישאר עוד שבוע עד ז כסלו, האם מספיק שאדם יאמר ברצף 21 פעמים את המשפט, וכבר הוא יוצא מהספק?

לא מצאתי לכך התייחסות בפוסקים, אודה לתשובתך.

תשובה

שלום

אפשרי לעשות כך, למי שסומך מעיקרא על אותה קולא של אמירה חוזרת צמודה

כל טוב