קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 22/11/16 15:24 כא בחשון התשעז

שאלה

שלום ,

בקריאת שמע אנחנו אומרים שאנחנו סולחים לכל מי שפגע בנו או בממון שלנו בגלגול הזה ובגלגול אחר.

אך אם אנחנו נמצאים בימים שממש לפני תביעה בבית משפט ( שאנחנו התובעים)

איך אפשר מצד אחד להגיד שאנחנו סולחים ומצד שני לתבוע את הדין?

תשובה

שלום וברכה,

למחול אין הכוונה להימנע מעשיית הצדק. לדוגמא, אדם שגזל ממך משהו, אתה תובע אותו לדין תורה בכדי להשיב את הגזלה. מעלה גדולה היא להבחין בין הכעס על עצם המעשה, לבין אישיות האדם (הלוואי ונזכה לכך באמת).

יתרה מזו, כל זמן שנעשה כאן צדק, הגזלן כבר לא מחזיק בידו חפץ של אחר, ולא יקרא עוד גזלן.

גם ביוה"כ ישנם ארבעה חילוקי כפרה, הקב"ה מוחל לנו ומקבל שבים. אך ישנן עבירות שעדיין נצטרך לעשות כפרה. (כדוגמת יוה"כ, ייסורים, מיתה)

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה