דברים קשים בתקופתינו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/11/16 08:53 טו בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

לא מזמן שאלתי אותך שאלה בנושא אדם שהתאבד.

בכל אופן שקורים דברים קשים אז מחפשים כל הזמן להאחז במשהו מנחם שיעזור לנו להתגבר על עצבות .זה קשה אבל אני מנסה לתלות בהשגחה או בגורל של אדם כלומר לומר היה כתוב לו וכו?

בעצם אני שואל איך להתגבר על עצבות בנושא מתאבד . כי אני מרגיש שככל שאחפש תשובות אם זה גורל או גזירה או השגחה אני פשוט יתבלבל ובסוף לא אמצע ובסוף זה לא יעזור לי להתגבר על תחושה של עצבות

מה ניתן לעשות במצב כזה?

איך אוכל לעזור לעצמי ואיך התןרה וחכמינו יכולים לעזור לי להתמודד עם זה.

אולי בכלל לא להתעסק בזה זה בריא.עם אמירה קלה שהכל לטובה?

מה כבוד הרב מציע לי?

תשובה

שלום

החסיד הוא המושל במידות נפשו ובגופו, ומעניק לכל כח מקום נכון בחייו.
לכן התורה מדריכה שיש חובה להתאבל על אבידה, אך לאחר ימי האבל יש להתקדם ולהמשיך בתיקוני החיים.
על כן, סיים את שלבי האבל והכאב על מותו, ולאחר מכן קום והמשך בחייך. זכרון תמיד נשאר, אך שברון לב צריך להתמתן עם הזמן, שכך גזר הקב"ה.

אם אתה מדוכא גש לטיפול מקצועי.

בהצלחה