חטאתי איתה והתברר שזה איתו

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/11/16 18:25 יב בחשון התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

שמי ... ואני בן 23 בחור מסורתי שמאמין בבורא עולם ושכל מה שקורה הוא לטובה גם אם אנחנו לא רואים זאת באותו רגע.

היה לי מקרה כשהייתי נער לפני 4 שנים בגיל 19 חזרנו כמה חברה ממסיבה ואז חבר הציע ללכת לנערת ליווי , אני לא רציתי אבל בגלל לחץ חברתי לבסוף הסכמתי .

אני זוכר בזמנו שמאוד כעסתי על על עצמי לאחר המעשה כי אני אדם מאמין וקיבלתי על עצמי הרבה דברים מאז והתחלתי להתחזק.

כמו הנחת תפילין וכד ...

חשבתי שאני כבר אחרי זה והצלחתי להתגבר על הענין עד שלפני מספר ימים. ספרו לי כמה חברה שהיו איתי שהם שמעו שאותה בחורה שהיינו איתה זה היה בכלל גבר שעשה ניתוח לשינוי מין והרבה נפלו בפח עקב הניתוח המוצלח, קראתי באינטרנט על אותה בחורה והרבה אומרים שהם חושדים בה וזה 99 אחוז גבר שהפך לבחורה

ליבי ונפשי פשוט התרסקו ששמעתי זאת ורציתי לבכות באותו רגע מכיוון שגם ככה היה לי קשה כל הענין בזמנו אך עכשיו הידיעה כביכול שזה היה עוד גבר!!! לא יוצאת מדעתי וכמובן שלא ידעתי והיא לא סיפרה, הרי אם הייתי יודע זאת לא הייתי ניכנס מלחתחילה .

בכל אופן מרגע ששמעתי שזה היה גבר שעבר שינוי נהייתי מאוד עצוב ומדוכא וכועס נפשית על עצמי .

ומכאן שאלתי אליך כבוד הרב :

1. אם הבחורה הזאת הייתה באמת הייתה גבר

אז זה ניחשב ששכבתי עם גבר וכל הגזרות שבתורה חלות עלי ? הרי לא ידעתי זאת מלכתחילה .

2. האם אין לי חלק לעולם הבא כמו שרשום? וצריך להוקיע אותי מהחברה ולמות בסקילה ואבנים .

3. האם תשובה תועיל במקרה הזה .

אשמח אם תביא לי ציטוטים מהתנך אשר יבססו את דבריך

מקווה מאוד שאי ידיעתי שזה היה גבר( אם זה היה לא אדע לעולם) עוזרת בענין מצד הבורא בכל אופן

מקווה לתשובות חיוביות ולאופטימיות

תודה רבה מראש על הכל

....

תשובה

שלום

ד´ ישמרנו מטומאת התרבות המערבית.

בין אם זהו גבר, בין אם זוהי אשה, עברת על עבירה שעונשה במזיד הוא מיתת בי"ד, שהרי אם היא אשה היא בנידותה, ואם הוא איש זהו משכב זכור.
ומעשים מעין אלו, עליהם אמרו חז"ל דברים חמורים מאד, מלבד העונש משמים ועונשי בי"ד.

אולם כל מה שאמרו רבותינו, וגם הדין בשמים, הוא במי שלא שב בתשובה על מעשיו. מי ששב בתשובה, אינו זז משם עד שמוחלין לו.
אמנם תשובה אינה מבטלת את דיני בי"ד של מטה, אך כיום אין דנים נפשות עד שתשוב סנהדרין ללשכת הגזית.

גם לאחר שעשית תשובה גמורה, נמחל לך בשמים רק לאחר ייסורים שבאים עליך, ויום כיפור שיעבור עליך בתשובה.
לדעת רמב"ם הייסורין מוכרחים, ואם יבואו קשיים בחיים תלה אותם כחלק מתשובתך על מעשיך.
לדעת רבינו יונה, אם עשית תשובה ועבר עליך יו"כ, אפשר לפדות את הייסורין בצדקה משמעותית.

להעמקה עיין בדברי לחם משנה על משנה תורה הלכות תשובה ריש פרק א.

חלק מהחזרה בתשובה הוא לעשות מהפך בחייך, להתרחק ממדיה שאינה צנועה ומחברים שכאלה, ולהידבק בקהילה של יראי שמים.

בהצלחה