עוגיות שיבולת שועל

חדשות כיפה רבני כושרות 02/11/16 21:45 א בחשון התשעז

שאלה

לצורך הכנת העוגיות פתחתי שקית קוואקר שקנינו מהסופר לפי משקל. השקית היתה אטומה וסגורה היטב בארון. בעת שבדקתי את הקוואקר לא נתקלתי בקורים או בנגיעות, רק ראיתי שני עיגולים קטנטנים חומים דוממים הוצאתי אותם ולא זיהיתי אם הם בעלי רגליים או כנפיים. והכנתי את העוגיות. כעת אני דואגת שמא אלו חרקים ואולי יש עוד כאלה. מה דין העוגיות?

תשובה

אל דאגה. מותר לאכול. ואם את עוד חוששת ולא רגועה, אז תבדקי את השיבולת שועל שנשאר בשקית ואם יוצא נקי אז וודאי שאין מה לחשוש