הוספת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/10/16 16:08 כח בתשרי התשעז

שאלה

אני אמא לשלושה בנות ברוך השם, בתי התינוקת בת ה7חודשים שמה ליאה על שמה של לאה אמנו , עברה המון ניסים בזמן האחרון היא הפסיקה לנשום בלילה ובנס השם העיר אותי ועשינו לה החייאה , היא נפלה על הראש ובנס לא היה נזק . ועוד המון ניסים קטנים.

איך אני יכולה להודות להשם??

והאם רצוי להוסיף שם ???

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד
'
להודות לקב"ה על ידי פרסום הנסים, אפשר בסעודה ואמירת נשמת, וכן כל ריבוי וסיפור הנס.
הוספת שם איננה מועלת אלא א"כ השם הוא בעייתי, אבל לאה הייתה עיקר הבית של יעקב, והיא ראויה שיקראו על שמה בנות ישראל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ