לשון הרע באינטרנט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/10/16 11:38 כה בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב,

למדנו בית ספר על לשון הרע באינטרנט ועלו בראשי מספר שאלות

כמו:עם אתה כותב בפייסבוק או טוייטר משהו נגד אדם מסוים והרבה אנשים רואים אותו זה לא לשון הרע ואז מה לעשות עם אתה מרגיש אשמה..?

שאלה נוספת היא עם קרה דבר בחנות שגרם לי להרגיש רע האם אני יכול לכתוב אליהם פוסט בדף הפייסבוק

אשמח לתשובה במהרה

בתודה,מתן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל דרך שמפרסמים דברים רעים על אדם זה לשון הרע:
אם אומרים - כותבים - מצלמים... אין הבדל.

לכן אסור לפרסם דברים רעים על אנשים גם לא בפייסבוק או בטוויטר.

אם כבר פרסמת ואתה רוצה לתקן - צריך לכתוב שאתה חוזר בך ממה שכתבת ושאתה מבקש סליחה ממי שפגעת בו.
צריך גם לפנות באופן אישי אל מי שנפגע ולבקש ממנו סליחה עד שיסלח.
כך גם אסור לפרסם דברים רעים על חנות.

אבל אם מדובר במעשים ממש פוגעים של החנות.
אחרי שדברת עם בעלי החנות ודרשת מהם להפסיק והם לא נענו אז חובה לפרסם ברבים כדי שהרבים לא יפגעו מההתנהגות הרעה של בעלי החנות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן