שמירת נגיעה בימנו

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/10/16 00:32 כה בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני פניתי אליך כי אני נמצא במצב קשה אני שומר נגיעה כבר כמעט שנה וממש קשה לי.. רציתי לדעת עם זה באמת רלוונטי בימינו בימינו לשמור נגיעה? וגם עד כמה אם מותר כיפים? נגיעה מינימלית? חיבוק? להחזיק ידיים? וכו...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בודאי שההלכה רלוונטית תמיד,

גם בזמן מתן תורה היו יצרים, ויש תחומים שפעם היצרים היו יותר חזקים,

ואם רבש"ע אסר סימן שהדבר אפשרי וגם הכרחי.

ובכלל, בגיל צעיר לא צריך להיות קשר עם בת, כי הקשר אסור מצד עצמו וגם מביא למצבים כאלה.

גם כיפים גם חיבוקים קטנים גם נתינת ידים אסורים.

חזק ואמץ!

בברכה,

דני ארגמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן