שינוי שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/10/16 17:52 כד בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,קוראים לי **** ואני ממש רוצה להחליף את השם,מרגיש לי כאילו שום דבר לא הולך לי,רציתי לשאול האם כדאי לשנות ואם כדאי אז לאיזה שם?

תודה רבה!

תשובה

שלום
למרות שוודאי זה לא מומלץ לתת שם שמקורו ממחוזות זרים, אין עלייך חובה להחליף שם.
ובכל זאת, בהחלט יש לזה מקום, ויש בזה מעלה טובה שתחליפי את השם לשם שמתאים לבת ישראל.
אני בוודאי לא אחליט בשבילך על שם חדש, אבל זה יכול להיות שם של אחת מהדמויות המיוחדות הרבות שהיו במהלך ההיסטוריה של עם ישראל, וזה יכול להיות שם אחר. העיקר שיהיה שם בעל משמעות בלשון הקודש או שם ממקורותינו.
לגבי מה שאת מרגישה, נראה לי שזה לא קשור לשמך, וספק אם שינוי השם זה מה שיועיל). צריך לבדוק טוב למה שום דבר לא הולך לך, או בצורה יותר מדויקת - למה את מרגישה ששום דבר לא הולך לך.
בהצלחה רבה