עצבות באיסרו חג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/10/16 13:15 כג בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום

השאלה שלי קצת מצחיקה אבל אשאל בכל זאת כי זה מטריד אותי..לא ידעתי שהיום זה איסרו חג ..והיה לי בבוקר עניין אישי עם נושא שקשור לעבודה שהשפיע עלי קשות ונכנסתי לעצבות בגלל העניין הזה, וככה הייתי כל הבוקר במצב הנפשי הזה..ואז מגלה שזה איסרו חג ואסור הרי להיות במצב כזה בחג..אני רוצה רק לדעת שלא עשיתי עבירה או מעשה שלילי אחר לעצמי..תודה

תשובה

שלום וברכה

אין איסור מיוחד להיות עצוב באיסרו חג, ובשל כך לא עברת שום עבירה בדבר.
כשקורה דבר מה המעציב את הנפש - מותר להיות עצוב זמן מה, כי זה דרכו של עולם, בדיוק כפי שאנו עצבים על אדם שנפטר. אולם תמיד כדאי להיגאל מהמצב הזה בדרכים שונות, כגון דרך המודעות שמחר תזרח שוב השמש וייפתח אופק חדש, או כל דרך אחרת שאתה מכיר שמאפשרת לצאת מהמבוך שנכנסים אליו.

כל טוב וחיים שמחים