מטרתנו בעולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/10/16 00:27 כא בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב , קוראים לי א.

ראשית תודה על תשובתך לשאלה הקודמת ששאלתי באתר זה !

שנית רציתי לשאול ,הקב''ה ברא אותנו בשביל לעבוד אותו ? ולמה? אני שואלת מתוך הבנה,

אני יודעת וחושבת שבאמת התורה זה הדרך האמיתי והטובה ,

ואני גם יודעת שתפקדינו בעולם זה לתקן את המידות שלנו .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המטרה היא ללכת בדרך ד'.
אנחנו מבינים שדרך ד' היא הדבר הכי אמתי והכי טוב שיש לאדם, לכן אנחנו עובדים את ד'.
יש לד' רצון להיטיב. ד' בורא עולם כדי לפעול טוב כלפי בריותיו.
התורה היא הדרך שבה רצון ד' פועל הכי טוב כלפי האדם, כלפי העם וכלפי העולם.
לכן עבודת ד' על פי התורה היא הדרך הכי ראויה לאדם מישראל.

השאיפה לתיקון המידות היא כדי ללכת בדרך ד'. הדבר הכי חשוב הוא הליכה בדרך ד' על ידי לימוד תורה, קיום מצוות ומעשים טובים.

יש עוד הרבה מה להרחיב בנושא: 'תפקיד האדם בעולם'.
ככל שתגדלי ותחכימי, תמצאי עוד ועוד עומק בנושא זה.