עוון לשון הרע והעונש עליו

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/10/16 13:07 יד בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב,

אני קראתי שהעונש על לשון הרע זה שהזכויות של מי שדבר לשון הרע הזכויות עוברות אליו.

השאלה האם אכן דברתי לשון הרע תקנתי את זה, לא הוצאת שם רע, אלא לשון הרע.

ונניח שמחקתי את מה שפרסמתי, האם עדיין מדובר בחטא למרות שמחקתי?

אם תקנתי ומחקתי האם עדיין הזכויות עוברות אליו?

בברכה.

תשובה

לשואל שלום
לשון הרע זהו אחד החטאים שהחזרה בתשובה עליהם היא קשה ביותר. הדברים יוצאים מן הפה וקשה מאוד להשיבם, "..לָשׁוֹן רְמִיָּה. חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים" כמו חיצים.
כל הכבוד על הרצון לשוב בתשובה, זהו כיוון חיובי וטוב.
בנוסף למחיקת הלשון הרע ותיקון הטעות אצל מקבלי לשון הרע, יש לגשת אל האדם עליו דיברת [ולבקש את סליחתו] (כמובן, בצורה שלא תוסיף כעס מצידו).
בקשר לזכויות - הוסף מעשים טובים והתחזק בעבודת ה'. הנח לעיסוק בחשבונות שמים.
בהצלחה רבה.