עזרה לזולת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/10/16 09:39 ח בתשרי התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי רק לשתף במשהו לצערי שקרה לי בבוקר

עליתי יחד עם ילד קטן לאוטובוס שלא ירד בתחנה שהיה צריך .

במקום לעזור לו (לבקש מנהג שיעזור לו או לעלות אותו לקו ממול קפאתי ובחרתי להתעלם ).

אני לא מצליחה להביא את עצמי למקום שאני יהיה בן אדם טוב תמיד אני נכשלת בשעת אמת. בכל תחום בחיי אני נכשלת בזוגיות בכעס בשליטה עצמית . אחר כך מתחרטת למה אני לא מצליחה לשלוט ביצרי ולהיות באמת באמת בן אדם טוב .

אני מבקשת כל ערב מבורא עולם להיות בן אדם טוב והוא נותן לי הזדמניות ואני מפספסת .

אני לא יודעת איך לעזור לעצמי

החיים שלי טובים אולי טובים יותר ממה שמגיע לי כי אני נשואה לבן אדם באמת טוב.

תשובה

שלום
אני חולק עלייך מכל וכל.
אדם שהוא לא טוב, לא היה רואה בכלל את הילד הזה, וודאי שלא היה מוטרד מכך שלא עזר לו.
לאדם לא טוב לא מפריע כל כך שהוא כועס.
אדם לא טוב לא מתחרט על טעויות.
אדם לא טוב לא מבקש מבורא עולם להיות טוב.
אדם לא טוב לא מכיר טובה על כל הטוב שיש לו.
כלומר, את אדם טוב מאוד, עם רצון מאוד גדול לטוב, ולעשות את רצון ה'.
שמעתי פעם מרב חשוב, שכשבוחרים פרה בודקים כמה חלב היא יכולה לתת. כשבוחרים אישה (ואפשר כמובן, להסב את המשל גם לאיש) בודקים כמה חלב היא רוצה לתת. כי הרצון של האדם זו הנקודה המהותית שלו. על פי הרצון הוא נמדד באמת. וזה חלק מהותי מהמתנה הנפלאה שנקראת - תשובה.
כמובן שרצון אמיתי הוא כזה שמחפש כל דרך גם להתממש במציאות המעשית, אבל גם אם יש כל מיני מניעות, חיצוניות או פנימיות, שמפריעות לרצון להתממש, זה לא מוריד ממעלת הרצון.
לכן, קודם כל, את צריכה להשקיע הרבה בראיית הטוב שלך על עצמך, ובשמחה שלך בטוב הפנימי שבא לידי ביטוי ברצון, בכאב ובהרגשת החיסרון.
על גבי זה ומכח זה, צריך למצוא את הדרכים להוציא את הרצון הזה לפועל כמה שיותר, אבל בלי תסכולים.
חלק מהותי ממעלתו של אדם גדול, זה הכאב על החסרונות שבעצמו ושבמציאות, והשאיפה להתקדם ולעלות עוד ועוד.
לגבי הכעס, אולי כדאי לנסות ללמוד בספרים שעוסקים בתיקון מידות הנפש, או לחילופין, להתייעץ עם איש מקצוע, איך להתמודד עם הקושי הזה.
בהצלחה רבה
וגמר חתימה טובה