צום עם הקלות ביוכ"פ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/10/16 08:17 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום. יש לי בעיה רפואית של מעי רגיז, המתבטאת בכאבי בטן ושלשולים, ואני בתת משקל חמור של יותר מ-10 קילו מתחת המינימום. בצומות קשה לי מאד מאוד ואני נוטה להתייבשות בקלות. אני רוצה לצום אבל השאלה היא האם לחכות שאתחיל לחוש ברע כדי לשתות בשיעורים המותרים או להתחיל בכך כבר מהבוקר, למניעה, והאם אני צריכה גם לאכול מעט לפי המותר או רק לשתות?

בכל מקרה ברור שלא אצא מהבית ולא אתאמץ באותו היום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשאלות בריאות הכי נכון לשאול רופא\ה ירא שמים.
רק הם יודעים לשקול מה הסכנה של הצום עבורך.

את יכולה לפנות אל האתר של מעייני הישועה
http://www.mymc.co.il/Medicine/Medical_Questions_and_Answers/