תנור

חדשות כיפה רבני כושרות 05/10/16 11:06 ג בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב.

שאלה -

אחותי אפתה שניצלים בשריים בתנור. בתום האפייה מישו מבני הבית הכניס תבנית חלבית לתנור.

כשהגעתי אחרי כמה דקות הוצאתי את התבנית , היא הייתה חמה אך יכלתי לגעת בה.

כשהתנור התקרר ניקיתי אותו אך לא את הרשת שעל גביו הייתה מונחת התבנית עם השניצלים.

אחרי שהכשרתי את התנור מישהו אפה בו עם הרשת של התנור.

מה דין התנור?

האם צריך להכשיר גם את הרשת?

תודה

תשובה

איזה בלאגן, כדאי לעשות סדר כשרותי אצלכם בבית. הדבר הראשון הוא , לסמן באופן ברור את כל הכלים כדי שזה לא יקרה שוב.
למעשה ,למרות שחסרים חלק מפרטי המעשה עדיין ניתן לומר ששום דבר לא נטרף. עיקר הסיבה לכך היא בגלל שהתבנית החלבית לא הגיעה לחום של יד סולדת בו.