דיני ממון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/16 21:14 כח באלול התשעו

שאלה

שבוע טוב ושנה טובה.

אני עובד לפרנסתי בשיפוצים ורשמתי לאנשים הצעת מחיר. טרם שהתחלתי בעבודה היו כמקובל שינויים הלוך ושוב שהתבטא גם בהצעה.

בסוף יצא בס"ה 50200 ש"ח. לאחר מספר ימים ראיתי שמשהו לא מסתדר לי ואז חישבתי בהצעה סעיף סעיף כלומר חשמל, בנייה, הריסה וכו' ויצא לי 57500 ש"ח כלומר שטעיתי בסכום הכולל ב7200 ש"חץ

השאלה מה הדין??? יכול לטעון הלקוח בעייה שלך, בגלל הסכום לקחתי אותך???

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הטעות מוחלטת שכולם יכולים לדעת מהי יש מקום לדון. אבל כאשר אין הטעות מוחלטת אלא מסיבות של הערכה שונות אין לך אפשרות לחזור מההסכם.

חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ