מנהגי אבלות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/09/16 19:33 כו באלול התשעו

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר בט' באלול - 11.9.16

1. מתי מסתיימים 30 ימי האבל – בערב ראש השנה או בט' בתשרי?

2. האם אני יכולה לעשות פן במספרה בערב ראש השנה?

3. האם אני יכולה לפתוח חבילות שקיבלתי מקניות שערכתי לפני שאבי נפטר וקיבלתי עכשיו?

4. האם אני יכולה להשתמש עכשיו במוצרי קוסמטיקה חדשים שנקנו לפני שאבי נפטר?

5. האם בראש השנה אני יכולה לבקר חברים, לא למטרות מסיבה, רק להיות עימם בחג?

תודה

יעל לוי

תחל שנה וברכותיה

תשובה

לשואלת שלום
ברוך דיין האמת. מן השמיים תנוחמו, שלא תדעו עוד צער.
1. [בערב ראש השנה] (מלבד איסור תספורת לילדי הנפטר).
(מקור: שולחן ערוך יורה דעה סימן שצט)
2. מותר. תספורת היא שאסורה, [תסרוקת מותרת].
(מקור: ילקוט יוסף אבלות סימן לז,ב)
3. בגדים - עדיף לתת לחברה ללבוש לפניך פעם-פעמים וכך יהיה לך מותר. [דברים שיש בהם צורך אמיתי - מותר. מותרות - לא].
(מקור: צרור החיים רי)
4. לדעתי מוצרי קוסמטיקה נחשבים צורך בסיסי. ולכן [מותר].
(מקור: כנ"ל)
5. מותר.
(מקור: צרור החיים רא)
בדרך אגב - תאריך ט באלול הוא מיוחד משום שביום זה (בשנת ה'כ"ז) הרמב"ן עולה לארץ ישראל ומחדש את היישוב היהודי בירושלים.
שנה טובה, בשורות טובות.