אל אוקרינה נטוסה בראש השנה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/09/16 17:31 כו באלול התשעו

שאלה

שלום הרב

חלק מחברים שלי טסים לאומן ועשו מזה שיר שנתקע לי בראש שאומר בפזמון "אל אל אל אוקרינה נטוסה בראש השנה", אני לא יודע אם הם צודקים, זה מחלחל אלי

השאלה אם יש צדק בשיר שלהם, צריך לנסוע עד אומן כדי שהתפילה תתקבל? ממעשר כספים מותר לשלם לטוס?

נעם

תשובה

שלום

מה לנו ולהבלים הללו. אנו נטועים בירושלים חברון ובית לחם, איננו מתבוססים בטומאת אירופה.
אילו רבי נחמן זצ"ל היה יודע כמה קלקולים נגרמו ממה שאמר להגיע אליו בר"ה, ודאי היה נמנע מכך.
הוא כיוון לתקן, עבור בני הגלות, ולא העלה בדעתו שמישהו יעזוב פלטין של מלך בא"י כדי להגיע לאוקריינה.
כל הקדושה שיש בקבריהם של גדולי הצדיקים בחו"ל, אינה מתקרבת לקדושת א"י שעיני ד´ בה מראשית שנה, ובעיקר בראשית שנה, וכמבואר מכתבי מוהר"ן עצמו שר"ה הוא גופא בחינת א"י. ובמיוחד ירושלים עיקו"ת.
אל תיגרר אחר בעלי הרגש השטחי, תנהג כדברי חז"ל ותישאר בא"י, לך לישיבה גדולה בירושלים וודאי נשמתך תזכה שם יותר ויותר בתפילות. עיין דברי מרן הרב במשפט כהן קמז.

כל טוב