אגרות קודש

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 29/09/16 11:47 כו באלול התשעו

שאלה

כבוד הרב ישראל אלתר שלום וברכה!אני בן 13 וחוזר בתשובה כבר שנה וחצי. אני מקורב לחסידות חב"ד ורציתי לשאול האם מותר לפתוח באגרות קודש כל עוד אני מבין שהרבי אינו המשיח והוא מת ואני משתמש בזה רק כדי לבדוק האם זה נכון ובאמת קיבלתי תשובות שהתאימו בדיוק לאופי של הבקשה שלי. זה דרישה אל המתים או שזה מותר? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

לגבי שאלות ותשובות על פי אגרות הקודש, עדיף לדבר עם רב מחב"ד כיוון שהבנתי שיש לכך תנאים מסויים וסדר מסויים כיצד לבצע זאת.

לעניות דעתי אין זו דרישה אל המתים במובנה הקלאסי אך עם זאת אני חושב שיש להימנע מכך.

יש צורך שאנו ניקח אחריות על מעשינו ולא נסתמך על כך שאחרים יחליטו בשבילנו בכל דבר ועניין, לא בריא ולא נכון לבנות את עצמנו כך. אמנם יש עניין להתייעץ עם רב, מורה וכד' אך יש צורך חשוב קודם כל לחשוב בעצמנו, לנסות להתמודד עם הבעיה ואם אנו לא מצליחים או שאין לנו את הכלים לכך אז לפנות לאדם שמכיר אותנו ולהתייעץ עימו.

לסיכום:
א) אני חושב שרק כמוצא אחרון ובמקרים נדירים כדאי ללכת לשאלות מעין אלו ועדיף להימנע מכך, כיוון שיש צורך לקחת אחריות על מעשינו ולא להתרגל לכך שאחרים מחליטים בשבילנו(אלא אם כן אלו נושאים שאין לנו בהם הבנה).
ב) כשמתייעצים, כדאי מאוד לעשות זאת עם מישהו שמכיר אותך באופן אישי כך שיידע לכוון ולהדריך אותך באופן הנכון לך.