כוונה לבעל תוקע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/09/16 23:12 כה באלול התשעו

שאלה

בע"ה

ערב טוב הרב

אני זוכה השנה להיות "בעל תוקע" בבית הכנסת, ולמדתי בישיבה כעשר שנים, ובהם ראיתי גם פה ושם כוונות לתקיעות.

מה כוונה שצריך להתכוון בתקיעה ככה שהם באמת יעלו ויבטלו את הדינים, האם בעיקר את הכוונות של המקובלים?

שנה טובה הרב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

ר"ש מקינון מגדולי התו'ס, היה גם מקובל גדול, ועל אף כן היה מתפלל בתינוק ולא בכוונות קבליות. כך נוהגים גם חלק מהמקובלים כיום, וכמדומני שראיתי בספרי רבינו בעל הלשם שכך כתב על עצמו, אם איני טועה.
יחד עם זאת, כתוב במג"א בהלכות תקיעות, שחשוב לכוון, ואם אינו יכול לפחות שהמקריא את התקיעות יכוון.

למעשה תכוון לקיים מצוות ד' לשמוע שופר, ותכוון להוציא ידי חובה.
אחר כך אם אתה יכול, תכוון לפי הסדר הזה- להמליך ד', להזכיר העקידה, לשפר מעשינו, להתחנן שד' יעמוד מכסא דין וישב על כסא רחמים. רק אם אתה מצליח בכוונה זו, תוסיף גם הכוונה הסודית.
בכל אופן, תמנה מקריא ירא שמים, שחוץ ממדידת זמן התקיעה כפי ההלכה, גם יכוון במה שהוא יכול.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן