עבירה גדולה וקטנה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/09/16 23:00 כה באלול התשעו

שאלה

לרב

רציתי לשאול

לקראת ימים נוראים אם יש לי עבירות גדולות אבל מדי פעם בטעות, ועבירות קטנות קבועות, על מה להתחרט יותר זמן?

החומרה משתנה לפי הגודל?

יפעת

תשובה

שלום

רמב"ן כתב על הפסוק 'ארור אשר לא יקים דברי התורה הזאת', שהכוונה היא מי שאינו מקבל את עצם העול האלוקי, דהיינו שכופר במצווה. העקרון מופיע גם ברבינו יונה בריש שערי תשובה, שמי שיש לו עבירה קלה שהוא דש בה ולא מאמין שצריך לשמור אותה, זה חמור יותר ממי שחטא במקרה עבירה גדולה. שכן זה האחרון אינו מורד בעצם הסמכות של הריבון, והראשון מורד בכך שהריבון מחייב. ואת שאר המצוות עושה כנראה בשל הסכמתו ולא מכח הריבון ב"ה.

יש להתחרט על הכל, וד' הטוב יכפר.

כל טוב