בעייתיות בתחילת ספר יהושע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/09/16 22:55 כה באלול התשעו

שאלה

הרב שלום יש לי שאלה בתנ"ך

בספר יהושוע יש פירוש של רש"י שאומר שם שיהושוע איבד הלכות ששמע ממשה, והוא שאל את השם אז השם אמר לו אי אפשר להגיד אותם שוב אז תטריד את העם במלחמה.

אני לא מבין מה רש"י מנסה להגיד כאן. שההלכות נאבדו?

וגם, למה לא להגיד ליהושוע שוב?

תודה ויום טוב

גידי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הכוונה שם היא כך- ההלכות נשכחו משום שהיה איסור לכתוב תושב"ע. יהושע דרש בד' באורים ותומים ובנביא, אך ד' ענה לו שתם עידן משה, שבו התורה נדרשה ע"פ הנביא (משה), ומעתה כל דרשותיה הן בדרכי השכל בביהמ"ד.
אכן ההלכות ההן חודשו שוב, בלימוד התורה, אף שניתנו למשה מפי הגבורה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן