סגולה לתפילה בלי מחשבות זרות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/09/16 22:51 כה באלול התשעו

שאלה

הרב אפרתי שלום וברכה

אני מחפש דרכים להשתפר בתפילה, ולהתרכז יותר, אבל עולות לי מחשבות על העסק שלי בתוך שמונה עשרה.

יש איזה סגולה נגד המחשבות ולהתרכזות?

תודה! חנני

תשובה

שלום

בטור בהלכות תפילה כתב לעצור ולהמתין עד שהמחשבה תסתיים, ואז לשוב לתפילה. לא להתפלל תוך כדי המחשבה. כך היצר יתרגל שאם הוא מעלה מחשבה, היא רק תאריך את התפילה, והוא נמנע מכך.
יש מסורת מרבינו הגר"א שמי שמקפיד להמנע משתית מים מגולים גם במקום שאין נחשים מצויים, תהיה לו סיעתא דשמיא בכוונה בתפילה ונגד מחשבות זרות.
במסילת ישרים כתוב שכל מצווה צריכה הזמנה, דהיינו התיישבות בדעת לפני עשייתה על מנת שלא תהיה בה הפרעה לכוונה. לפני תפילה שב דקה ותחשוב מה אתה עומד לעשות.

כל טוב