עדות שקר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/09/16 21:44 כה באלול התשעו

שאלה

מה העונש על מי שמעיד עדות שקר על זולתו?

תשובה

לשואל שלום
עדות שקר הינה אחד מאיסורי עשרת הדיברות כפי שכתוב: "לֹא תַֽעֲנֶה בְרֵֽעֲךָ עֵד שָֽׁקֶר"
וכתב הרמב"ן על דירוג חומרת העבירות: "וכן סדר המצות בחומרן ועונשן כך הוא, אחר עבודה זרה שפיכות דמים, ואחרי כן גלוי עריות ואחר כך הזהיר גנבת נפש ועדות שקר וגזל".
ובפסוק במשלי "מֵפִיץ וְחֶרֶב וְחֵץ שָׁנוּן אִישׁ עֹנֶה בְרֵעֵהוּ עֵד שָׁקֶר" מפורש שהמעיד בחבירו עדות שקר הורגו בלשונו כבכלי קרב.
העונש בבית הדין הוא כדין לאו, מלקות. ובמקרים מסויימים יש לעשות לו כמו שחשב לעשות בשקר לזולתו.