מתי מוזכר הרימון בפעם הראשונה בתנך?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/09/16 21:15 כה באלול התשעו

שאלה

שלום, בית הספר שלנו מקדיש למידה על הרימון ונשאלה השאלה: מתי מוזכר הרימון בפעם הראשונה בתנך? ואני נבחרתי למצוא תשובה.

אני אשמח אם תעזור לי למצוא תשובה לפני ראש השנה תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום
המילה רימון מופיעה בפעם הראשונה בספר שמות פרק כח פסוק לד- "פַּֽעֲמֹן זָהָב [וְרִמּוֹן] פַּֽעֲמֹן זָהָב וְרִמּוֹן עַל שׁוּלֵי הַמְּעִיל סָבִֽיב".
ובתור פרי ממש, בספר במדבר פרק כ פסוק ה- "וְלָמָה הֶֽעֱלִיתֻנוּ מִמִּצְרַיִם לְהָבִיא אֹתָנוּ אֶל הַמָּקוֹם הָרָע הַזֶּה לֹא מְקוֹם זֶרַע וּתְאֵנָה וְגֶפֶן [וְרִמּוֹן] וּמַיִם אַיִן לִשְׁתּֽוֹת".
ספר דברים פרק ח פסוק ז-ח: "כִּי ה' אֱלֹהֶיךָ מְבִֽיאֲךָ אֶל אֶרֶץ טוֹבָה אֶרֶץ נַחֲלֵי מָיִם עֲיָנֹת וּתְהֹמֹת יֹֽצְאִים בַּבִּקְעָה וּבָהָֽר: {ח} אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה [וְרִמּוֹן] אֶֽרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָֽשׁ"
ויש פעמים שהמילה מופיעה לא במשמעות של הפרי רימון אלא כשם של מקום: "וַיִּסְעוּ מֵֽרִתְמָה וַֽיַּחֲנוּ [בְּרִמֹּן] פָּֽרֶץ".
מן הראוי שכשתעני את התשובה בכיתה, אמרי שנעזרת כדי לא לגנוב את דעת המורה שתחשוב שמצאת לבד.
שנה טובה.