חום בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/09/16 09:59 כה באלול התשעו

שאלה

ביום שבת, כאשר לילד יש חום, האם מותר לי למדוד לו חום, מודם חום דיגיטלי? מה אפשרויות נוספות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
במדחום דיגיטלי אסור למדוד, אלא אם כן מדובר בפיקוח נפש, כלומר, בחשש לסכנת חיים.
אפשר למדוד לחולה במדחום ישן (כספית). אם כי, קשה היום להשיג כיון שיצא מהתקן.
ישנם מדחומים בצורה של סרט שמניחים על הגוף והצבע משתנה (לא מדויקים כמדומני). במדחום כזה - אם משתנה רק הצבע - מותר להשתמש. אם נחשף כיתוב או סימן - אז אם הסימן היה ניכר קצת לפני, אפשר להשתמש. אם לא היה ניכר לפני - מותר רק למי שהולך לפי פסקי הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן