קבלת שירות מגוי ללא מע"מ

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/09/16 08:59 כד באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב. בנוסף לעבודות הפיתוח של הבית שרכשנו ב"ה ביקשנו מהקבלן המבצע את העבודות שירות בנייה נוסף. סיכמנו על מחיר וכששאלתי אותו אם זה כולל מע"מ הוא אמר שלא ופתח את שתי האופציות לפניי- עם מע"מ וחשבונית או בלי. אמרתי לו שאני חושב שאעדיף עם מע"מ משיקולי חוק והלכה שתלויים זה בזה והוא אמר שבעיקרון גם הוא יעדיף עם. תכל'ס זה לא באמת משנה לו והוא מוכן לקבל ואפילו הציע את האפשרות בלי. השאלה אם זה בסדר מבחינה הלכתית או שיש בזה משום סיוע לדבר עבירה או בעיה אחרת שרואה הרב או שבגלל שזה גוי זה פחות שייך?

תשובה

שלום

אימרו לו שאתם מעוניינים לשלם עם מע"מ. אבל אתם לא חייבים לבקש ממנו קבלה כהוכחה שאכן שילם.
זו החלטתו אם לשלם מס כפי הוראתכם, או להמנע מכך בשל מחיר נמוך שיציע לכם.

כל טוב