תפילה ואמונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/09/16 17:15 כג באלול התשעו

שאלה

יש דבר שאני רוצה להתפלל עליו, משהו שחסר לי. יכול להיות שהוא טוב בשבילי אבל גם יכול להיות שלא. אין לי מושג מה הסיכויים שהוא טוב או לא, אני ממש לא יודע.

מה שאני כן יודע זה שה' נותן לנו את מה שהכי מתאים לנו ובהבנתנו המצומצמת לא תמיד אנחנו רואים את זה, אז אולי זה בעצם לא טוב להתפלל? אולי לשם התיקון שלי אני אמור להמשיך לחיות עם החיסרון הזה?

אם הוא לא טוב - אני יכול להמשיך להתפלל עליו עד לקץ הימין ולא יקרה עם זה כלום? או שאולי אני אקבל אותו ואז אגלה שהוא לא טוב אבל אין פתק החלפה? אני ממש מבולבל..

אשמח לתשובה.

תשובה

לשואל שלום
ראשית אשבח את שאלתך הנפלאה. אכן התלבטות קשה מאוד.
דבר דומה מופיע בספרות ההלכה בשאלה האם מותר להתפלל על אדם חולה שימות, שהרי הוא סובל. מצד שני אולי יתרפא ברמה כזאת שלא יסבול יותר. והורו הפוסקים לכוון התפילה שהקדוש-ברוך-הוא ינחה אותנו בדרך הטובה לנו.
אדם המנסה למצוא דירה במקביל במקום א' ובמקום ב', והוא באמת לא יודע מה טוב לו. עליו להתפלל לה' שיזמן לו את המקום הנכון עבורו.
מַשְׂכִּיל לְדָוִד [בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה - תְפִלָּה].
יהי רצון שה' יהיה בעזרך ויכוון אותך לדבר הנכון.
כל טוב