קבלת שירות מגוי ללא מע"מ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/16 12:11 כג באלול התשעו

שאלה

פועל ערבי ביצע עבורי שירות בנייה כלשהו. מבחינת התשלום הוא מציע אפשרות לשלם לו עם מע"מ וקבלה או בלי. כשאמרתי לו שאני מעדיף עם מפני שחששתי לעבור על החוק וממילא על ההלכה הוא אמר שגם הוא אבל תכל'ס זה לא משנה לו באמת, והוא עובד גם בלי.

האם מותר לי לשלם לו ללא מע"מ?

תשובה

שלום וברכה

אני חושב שצריך לעבוד לפי החוק, ואיני רואה הבדל בין ערבי ליהודי בתחומים אלה.

כל טוב