אחרית הימים - ספר

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 26/09/16 09:39 כג באלול התשעו

שאלה

לכבוד הרב,

אני עובדת על ספר שמדבר על אחרית הימים,

אני יודעת שסדר הדברים שיקרו לא מחייב שיקרו דווקא ככה כי יש מחלוקות.

אבל אני ישמח שתכתוב לי איזשהו סדר מפורט לגוג ומגוג...עד יום הדין ובית המקדש השלישי,בנוסף אני אשמח אם תפנה אותי לחומר שקשור לעניין.

תודה מראש!

תשובה

יש בעניין הרבה מחלוקות,בגדול ובאופן גס ביותר הסדר הוא כזה (אך זה לא מוחלט בכלל):
עליה לארץ, ביאת המשיח הכוללת את המלחמות הגדולות (לאו דווקא מלחמת גוג מארץ המגוג) ומחיית עמלק, בניין הבית השלישי וגאולה.
לאחר שהעולם מתעלה בימי הגאולה מגיע שלב תחיית המתים, יום הדין הגדול והעולם הבא.

לגבי מלחמת גוג מארץ המגוג, רבו הדעות ויש אשר אומרים שזו היתה מלחמת העולם השניה ויש שאומרים שעוד לא היתה...

מספר מקורות לעיון נוסף:
גמרא (בבלי) מסכת סנהדרין פרק חלק (הרבה דיונים בנושא).
רמב"ם היד החזקה, ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמותיהם פרקים י"א - י"ב.
רמב"ם, איגרת תחיית המתים.
הרמב"ן, תורת האדם, שער הגמול.
המהר"ל מפראז, נצח ישראל, פרקים ל"א עד סוף הספר.
ר' יצחק ברבי יהודה אברבנל, ספר משמיע ישועה מבשר טוב השלישי, נבואה א'.
רבי יוסף אלבו, ספר העיקרים, מאמר רביעי פרקים כ"ט-מ"ב.