חזרה בתשובה על ייחוד עם חבר מהעבר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/09/16 07:28 כב באלול התשעו

שאלה

חברתי שנשואה הרבה שנים בעקבות מצוקה נפשית קשה נפגשה עם חבר נעוריה ונוצר מצב שהיו ביחוד חברתי תפסה את עצמה והבינה את הבעייתיות שבקשר וניתקה כל קשר עם הבחור ץ

היא רוצה להמשיך לחיות עם בעלה וילדיה לתקן מעשיה ולחזור בתשובה מה עליה לעשות?

תשובה

שלום

בהנחה שאכן לא היה מגע של יחסי אישות, אזי עליה לנתק עימו כל קשר, להתוודות בפני ד', להתחרט ולקבל על עצמה בלב שלם שלא לשוב על כך.
כמו כן עליה להסיר הגורמים למציאות זו, ולהתחזק בשמירת הצניעות, בקרבה לציבור מאמין וירא שמים והתרחקות מציבור שאינו כזה המשפיע על עולם הערכים שלה.
כמובן עליה לגשת לטיפול עבור המשבר הנפשי עצמו שבו היתה מצויה.

אם היו יחסי אישות חלילה, נא לפנות אלי שוב ואענה בפרטיות בל"נ.

כל טוב