מסע לפולין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/16 08:19 יט באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!!

לפני הכל תודה על המענה ועל העבודה הקדושה שלכם פה באתר.

אתמול בערב השכבה שלי טסו למשלחת פולין שאינה שומרת שבת.

אני שומרת שבת ולכן לא טסתי איתם.

שאלתי ובדקתי וראיתי שאין התרה מצד הרבנים, כי אסור לפספס אפילו לא שבת אחת.

הבנתי ששני בנים מהשכבה טסו והם שומרי שבת לפי מה שהבנתי ואמרו לי שהם קיבלו התרה כנראה..

ועוד שתי בנות ששומרות שבת בשכבה שהן דתיות מאוד, לא קיבלו התרה לנסוע..

כרגע אני לא יכולה להחזיר את הזמן אחורנית ולנסוע לפולין אם הייתי רוצה , לא טסתי כי התחזקתי בזמן האחרון ולא רציתי לפספס אפילו שבת אחת בשביל ה׳ אבל כרגע אני מלאה בקנאה ולא יודעת אם הצעד שעשיתי הוא צעד נכון או צעד שיכול לקבל התרה ובעצם פיספסתי סוג של ״חוויה״?

תשובה

לשואלת שלום
כל הכבוד! עשית את ההחלטה הנכונה.
אני ממליץ לך ולשאר חברייך שלא טסו, ליזום ביקור ביד ושם ובכך לחוות ולזכור את הדברים הנוראים שקרו לעם היהודי ומתוך זה להכיר תודה לבורא עולם על הטוב והניסים שעשה עימנו בהקמת מדינת ישראל.
בברכה