גילוח זקן בתער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/09/16 19:56 יח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני אדם דתי, והיום הלכתי להסתפר ובחוסר ידיעה שלי לאיסור, הספר גילח לי את הסנטר בתער.

כפי שראיתי החומרה של האיסור היא כמו לאכול כמה פעמים חזיר, ואני ממש לא יודע מה לעשות בנוגע לזה, אני משתדל כמה שיותר להקפיד על מצוות ולעלות ולהשתפר רוחנית כל הזמן, וככל שראיתי את חומרת האיסור זה רק הדאיג אותי יותר, איך אני אמור לכפר על כך?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש ללמוד היטב דיני גילוח בתער, כפי שכתובים בשו"ע,ויש עוד ספרים בני ימינו שיש שם תמונות והסברים. כמו כן יש להתוודות על כך ולקבל על עצמך שלא תשוב לזה החטא עוד. ומכיוון שהיה בשוגג א"כ הקב"ה יקבל תשובתך באהבה.

כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ