שם לבן עמית ירין תבל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/09/16 12:22 יח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת לגבי כמה שמות והאם הם מתאימים לתינוק.

אני אדווה בת נילי ובעלי נפתלי בן רבקה.

השמות הם: עמית, ירין, תבל

מה המשמעות והאם הם טובים לולד בע"ה?

תשובה

לשואלת שלום
מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה למצוות לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
אכן, השיקול המרכזי בבחירת שם הוא [המשמעות]. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו [מטרה]. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.
[עמית] פירושו חבר. מילה זו מופיעה מספר פעמים בתורה, לדוגמא: "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶֽךָ" - החובה לדון דין אמת.
[ירין] פירושו ישמח, ישיר, יזמר. מקורו מהמילה רון - שמחה וזמרה. לדוגמא:"יָרֹנּוּ וְיִשְׂמְחוּ חֲפֵצֵי צִדְקִי וְיֹאמְרוּ תָמִיד יִגְדַּל ה´ ", וכן: "רונִּי בַּת צִיּוֹן הָרִיעוּ יִשְׂרָאֵל שִׂמְחִי וְעָלְזִי בְּכָל לֵב בַּת יְרוּשָׁלִָם".
[תבל] פירושו עולם. אלא שיש לשם זה משמעות נוספת (במלעיל) והיא: ניאוף, ערוה, ריחוק. מהפסוק "וְאִשָּׁה לֹא תַעֲמֹד לִפְנֵי בְהֵמָה לְרִבְעָהּ תֶּבֶל הוּא".

לסיכום: השם עמית הוא שם טוב, וכן השם ירין או ירון. על השם "תבל" לא הייתי ממליץ.

(מקורות: ויקרא יט,טו | תהילים לה,כז | צפניה ג,יד | ויקרא יח,כג)