גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/16 10:35 כו באב התשעו

שאלה

שלום הרב,

1. אם הלכתי לסופר פארם והשפרצתי קצת מספריי לשיער לאוויר כדי להריח אותו- זה נחשב גזל? צריך לקנות את המוצר מבלי לקחת אותו כדי להשיב את הגזלה?

2. מותר לפתוח דאורדורנט או שמפו בסופר רק כדי להריח ולהחליט אם אני רוצה לקנות? אם לא איך מתקנים את הגזל?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מה שעשית לא גזל מפני שלא לקחת שום דבר מהם.
יש בכך אולי נזק מזערי - הוא לא שווה פרוטה ואין חובה לפצות עליו.
אם הפתיחה לא מקלקלת (לא קורעת אריזה וכד') ואת רוצה רק להריח, אין בכך שום בעיה.
אבל אם יש חשש שהפתיחה תורגש ואחרים לא ירצו לקנות את המוצר או שאת מפעילה אפילו במעט, כמו בספריי, הדרך הנכונה היא לבקש רשות מראש.
יש במקום מוכרות או דיילות. צריך לשאול רשות מהן.