מוסד הרבנות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/08/16 20:00 כה באב התשעו

שאלה

שלום,

אני ובן זוגי עתידים להינשא ובאופן טבעי הלכנו להרשם ברבנות. לאחר ממשק איתם הבנו שהרבנות לא מייצגת את ערכנו. אנו מאוד גאים ביהדות, גאים לקיים מצוות ומתכננים לגדל את ילדינו עפ"י ההלכה והמסורת, אנו פשוט מתלבטים אם אנו רוצים לעשות דרך מוסד הרבנות.

האם יש הליך חלופי לחתונה ברבנות?

האם רב יסכים לחתן אותנו ללא ההרשמה ברבנות?

האם מסמך הכתובה וביצוע החופה מול עדים מספיק בכדי שהחופה תהיה כשרה למרות שבמשרד הפנים נהיה רשומים כידועים בציבור?

בברכה,

א.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום ברכה,

לא הצלחתי להבין על אילו ערכים את מתכוונת,

אבל באופן עקרוני, אי אפשר שכל אדם יתחתן כפי מה שמתאים לו,

אי אפשר שכל אחד יקים לעצמו מחלקת נישואין,

אי אפשר שכל אחד יקים רבנות לפי הערכים שלו,

אם תספרי מהם הערכים שהם לא מיצגים אוכל להתיחס ביתר פירוט.

בברכה,

דני ארגמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן