ירקות עלים ודגים

חדשות כיפה רבני כושרות 26/08/16 03:44 כב באב התשעו

שאלה

שלום וברכה הרב,

1. אבי קונה לפעמים ירק שהוא בשקית סגורה שלא מהחברות שכתבתם לעיל. מה יש עלי לעשות.

2. עוד דבר, אבא שלי קונה לפעמים דג ישר מהדייג ולאו דווקא מחנות עם כשרות האם שה בסדר?

3. והאם יש לסמוך על כרוב שאינו בגידול מיוחד שנוקה היטב היטב בחומץ וכו' ?

תודה רבה וישר כח גדול!

תשובה

1. עיין היטב הזה: http://upload.kipa.co.il/media-upload/kosharut/17825913-12252015.PDF
2. ראשית- לבדוק האם יש קשקשים שזה ציון הכשרות הטבעית של הדג שנית - לנקות אותו לטפילים. כאן יש הדרכה ברורה עם תמונות כיצד לנקות כל סוגי הדגים
ww.hamachon.co.il/web/seeValues.asp?codeClient=1738