אהבה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/08/16 16:48 ג באב התשעו

שאלה

שלום. יש לי ידידה מדהימה ואני אוהב אותה. היא יודעת את זה ולפי דבריה זה הדדי אולם עדיין יש משהו שמפריע לזה לקרות. עד פסח האחרון הייתה לנו תקופה מושלמת של קשר חם והדוק, זה כמעט קרה אבל היא קיבלה פיק ברכיים ברגע האמת, אבל המשכתי לחכות בסבלנות. בחודשים האחרונים חלה התרחקות מסוימת ואני חש שזה הולך ודועך. אני יודע שזה פיספוס חיי כי אנחנו מכירים כבר 6 שנים ואני אוהב אותה כל כך שתיאור במילים לא יעזור להמחיש. ממש עצוב לי כרגע והייתי רוצה להחזיר את הקשר להיות חזק טוב ואולי לנסות מחדש. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אני לא מומחה בתחום; אינני מכיר מישהו שהוא "מומחה" בתחום.
כבר שלמה המלך אמר כי אחד הדברים הנסתרים מלב כל בני האדם הוא "דרך גבר בעלמה".
לאמור: אין איש היודע לומר לך את נתיבות האהבה, את אורחותיה, את עליותיה ומורדותיה וכדו'. אלה החיים עצמם. לא ניתוח של החיים או תיאור של החיים.
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא להתנסות.
להתנסות קודם כל בכניסה עמוקה לתוך עצמך ובניסיון להפוך את עצמך ליותר רגיש, קשוב, ייחודי, עדין וכדו'; לאחר מכן לנסות ביחד לפנות אליה ולהזמין אותה למסע ניסיון של שיקום וחידוש הקשר ביניכם על בסיס דברים נוספים שהיו קודם. זה יכול להצליח. זה יכול להיכשל. אין איש יודע. רק להתנסות במסע הזה.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב