ברכות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/16 00:20 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי מספר שאלות חשובות לשאול,

אם קראתי את התפילה של פרק שירה לפני 12 בלילה וכשאמרתי את הבקשות זה עבר את 12 בלילה, האם זה מותר? התפילה מתקבלת? והאם התפילה עוברת להיחשב כבר ליום הבא?

וכמה בקשות מותר לבקש בפרק שירה? אחת או כמה שרוצים?

בנוסף לכך, האם פרק שירה מסוגל לעזור בהכל ולא רק בפרנסה, רפואה והצלה?

האם חשוב להגיד את ההגיות בפרק שירה נכון אחרת התפילה לא מתקבלת?

האם חובה להגיד את תפילת נשמת כל חי אחרי פרק שירה או תפילה אחרת?

האם פרק שירה מגשים בקשות בטוח? ובתוך כמה זמן?

ולבסוף, האם האותיות בשם של הגבר צריכות להיות יותר מאצל האישה האחרת זה לא הזיווג?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילות הן בקשות שמבקשים,
לא פקודות שנותנים לקב"ה והוא חייב לציית לנו...
לכן צריך להיות מוכנים לכך שהתשובה שתהיה 'לא' - התשובה 'לא'
מלמדת אותנו שהבקשה שלנו לא באמת נכונה עבורנו.

אנחנו בניהם של אברהם יצחק ויעקב, שרה רבקה רחל ולאה, אבותינו ואמותינו עמדו בניסיונות קשים ולא נחלשו באמונתם.

הסגולה של פרק שירה אכן מפורסמת:
כֹּל הָעוֹסֵק בְּפֶרֶק שִׁירָה בְּכֹל יוֹם אֲנִי מֵעִיד עָלָיו שֶׁהוּא בֵּן עוֹלַם הַבָּא, וְזוֹכֶה לִלְמֹד וּלְלַמֵּד, וְתַלְמוּדוֹ מִתְקַיֵּם בְּיָדוֹ, וְנִצּוֹל מִיֵּצֶר הָרַע, וְזוֹכֶה לִימוֹת הַמָּשִׁיחַ. (פרקי דרבי אליעזר)

קְרִיאַת פִּרְקִי שִׁירָה מַגִּיעַ עַד גָּבְהֵי שָׁמַיִם לְהַשְׁפִּיעַ בַּמְּרוֹמִים שֶׁפַע בְּרָכָה וְטוֹבָה, מֵחֳלָאִים, פְּגָעִים רָעִים וּשְׁאַר מרעין בישין , תּוֹעַלְתּוֹ מְרֻבָּה, הַרְבֵּה עָשׂוּ וְעָלְתָה בְּיָדָם לִישׁוּעַת הַכְּלַל וְהַפְּרָט. (הגאון רבי מרדכי גרוס שליט"א ב"הכל ישבחוך")

הסגולה היא לזכות בשפע טוב שאפשר לקבל - אבל לא נאמר שכל בקשה שלנו מתקיימת בלי יוצא מהכלל. אפשר שהבקשה שלנו היא לא באמת מה שטוב לנו (כמו בן מתבגר שמבקש מאביו אופנוע והאב מסרב כי חיי בנו יקרים לו).

תאמרי פרקי השירה בנחת, בלי לחץ, תשתדלי לדייק אבל אל תיבהלי. מה שהקב"ה ירצה לתת לך הוא יתן לך לפי בקשתך גם אם לא תדייקי בכל אות והגה - הקב"ה בוחן בעקר את הלב - 'רחמנא ליבא בעי'
חשוב מאוד שהתפילה תבוא בלב שלם ושמח. אין כאן חובה - הכל מנהג.
כך גם הוספת 'נשמת': אם משמח אותך להרחיב את הפניה אל ד' תוסיפי 'נשמת' - אם זה כבר פוגע בריכוז ובשמחת התפילה - תוותרי על 'נשמת'.

הכי חשוב שהתפילה תמלא אותך כוח ורצון להתחזק באמונה - להוסיף בלימוד תורה, קיום מצוות ומעשים טובים, תיקון מידות. זו הסגולה הכי בטוחה של פרקי השירה.

נ.ב.
לא הבנתי את השאלה האחרונה: 'האם האותיות בשם של הגבר צריכות להיות יותר מאצל האישה האחרת זה לא הזיווג'?