בירור אודות תאריך בספר קודש עתיק

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/07/16 22:01 כב בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

נזדמן לידי ספר עתיק יומין של הרב אברהם אנקאווא זצ"ל, בשם "קול ה' תחנה" מהוצאת שלמה בילפורטי, ליוורנו.

בספר זה, כמו גם בספר אחר שראיתי מהוצאה זו, מניין השנים אינו מצויין , לא תאריך עברי ולא לועזי, אלא מצויין כך: שנת "עזי וזמרת יה" לפ"ק"

כיצד אוכל לדעת באיזו שנה מדובר? ומדוע מציינים את השנה בפסוק ולא ככתבה וכלשונה?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

זו דרך יפה ונעימה לציין שנה בגימטריא - תעשה חשבון ותגיע לשנת ההדפסה כנראה 755 לאלף הנוכחי שזה תשעה
(השנה כעת תשעו לאלף החמישי דהיינו 5776 לבריאת העולם)

תאריך נוצרי אסור בשימוש ולכן בספרי קודש של מדפיסים חשובים לא תמצא דבר זה

בברכה דוד לוי