מנהגי אבלות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/07/16 12:29 יח בתמוז התשעו

שאלה

היי, סבי נפטר לפני כעשרה חודשים ועל כן אבי בשנת אבל. רצינו לנסוע השנה כבכל שנה לטיול טבע משפחתי בחו'ל. בגלל מנהגי האבלות אנחנו מעדיפים לנסוע בסוכות (מיום חמישי שלפני החג ועד סוף חול המועד). במהלך הטיול אנו לא חוגגים אירועים מיוחדים או אוכלים במסעדות, אלא רק מטיילים בטבע. השאלה שלי האם ניתן לקיים את הטיול למרות שנת האבל?

תשובה

עד סוכות ודאי שיעברו י"ב חודש אז מה הבעיה?
חוץ מזה גם אם זה בתוך השנה אין בעיה בטיול משפחתי ובלבד שיהיה לאביך מניין לומר קדיש