אבן שמוט

חדשות כיפה רבני כושרות 12/07/16 23:07 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום.

אבן שמוט היא משטח אבן מרובע שמכניסים לתנור למשך שעה בטמפ' גבוהה ולאחר מכן מוציאים אותה ומניחים עליה פיצה, פוקצ'ה וכו' במצב אפוי כדי לתת לה טעם של טאבון.

1.אם מניחים על האבן מאפה שמעליו גבינה, אני מניחה שהאבן נהיית חלבית.

2. האם בפעם הבאה שהיא מוכנסת לתנור היא למעשה עוברת הכשרה וחוזרת למצב פרווה?

תשובה

1.לא ניתן להכריע האם האבן נעשית חלבית או לא בלי לראות את תהליך האפייה. נראה לומר שאין אפשרות להיות בטוח שהגבינה לא תיזל על האבן ואם כן היא נעשית חלבית.
2. גם כאן צריך בדיקה בשטח- אבל במידה והאבן מתלבנת אזי היא חוזרת להיות פרווה.