לימוד דף יומי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/07/16 12:29 ד בתמוז התשעו

שאלה

אני בחור שמתחזק ביום יום אני הולך בלי כיפה על הראש רציתי לשאול לגבי הדף היומי מלמדים בשיעורים האלה דפי גמרא נכון? האם אני יכול להיכנס לשיעור כזה באחד מבתי הכנסת בשכונה שלי שמלדמים וללמוד תורה אפילו שאני עדין לא דתי ולא מבין כלום בזה ? ולומדים את זה כל יום חוץ משישי שבת נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לימוד הדף היומי הוא הידור ומעלה גדולה, אבל איננו חובה הלכתית מיוחדת, אלא כתלמוד תורה בלבד. וכאשר השאלה היא של תלמוד תורה עליך לעשות את החשבון איזה תלמוד תורה עדיף לך. האם ללמוד דבר שאתה לא מבין כלל או ללמוד ברים שהם פשוטים יותר ובסיסיים יותר. ועל כן לדעתי אם תמצא מקום או אדם שמוכן ללמוד אתך כל יום את עיקרי התורה שבכתב ובע"פ, הלכות פסוקות וכדו' עדיף על פני דף יומי. אי"ה לאחר שדברי התורה יהיו שגורים בפיך תזכה גם ללמוד דף יומי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ