תורה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/07/16 01:26 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

לפעמים יש לילות שיש לי חשק חזק ללמוד ואני מצד אחד לא רוצה לבזבז זמן וללכת לישון כי כל יום שעובר, לא יחזור וחבל לי ומצד שני אני לא יכול שלא לישון..

אשמח לתשובה..

תשובה

שלום
אשריך שאלו ההתלבטויות שלך.
יש את הבסיס שצריך לשמור עליו, שזה סדרי התפילות הקבועים, וסדרי הלימוד הקבועים. כך שאם בגלל הלימוד בלילה, ייפגעו תפילת שחרית או הלימוד של הבוקר, אז יצא שכרך בהפסדך, ולא נכון לעשות כן.
ונראה פשוט, שכל הסיפורים על גדולי ישראל שהדירו שינה מעיניהם ולמדו בלילות, זה לא היה על חשבון הימים, אלא בנוסף. ועיקר ההתמדה, זה שבזמנים שלומדים, להתאמץ שכל שעה מורכבת מששים דקות של לימוד, וכל דקה מכילה ששים שניות של לימוד.
ואם תוספת הלימוד בלילות לא תפגע בשאר הסדרים, אדרבה ואדרבה מצווה גדולה ביותר היא, וכל הלומד תורה בלילה, חוט של חסד משוך עליו ביום.