דיני טהרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/16 00:07 ב בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

באיזו שעה צריך לעשות הפסק טהרה ביום שישי ומוך דחוק?

האם ניתן לטבול במקווה ביום שישי? ואם כן באיזו שעה?

תודה מראש

תשובה

שלום
ביום שישי עושים את הבדיקה לפני הדלקת נרות, ומניחים את המוך לאחר הבדיקה, עד צאת הכוכבים.
באם הזמן דחוק והבדיקה לא תהיה כמו שצריך לפני הדלקת נרות, את יכולה להתנות לפני ההדלקה שאינך מקבלת שבת עדיין (ואז צריך שמישהו אחר מבני הבית יקבל שבת בזמן ההדלקה), להדליק, ואז לעשות את הבדיקה והמוך.
בוודאי שאפשר לטבול ביום שישי (רק בליל ט' באב ובליל יום כיפור אי אפשר לטבול). במקרה כזה, כותב הרב אליהו שיכולה לטבול כבר אחרי השקיעה, גם במים חמים (ובלבד שתגיע הביתה אחרי צאת הכוכבים), ואם הטבילה היא אחרי צאת הכוכבים, יש אומרים לטבול בפושרים ויש אומרים שאפשר גם בחמים. ולמיטב ידיעתי נהוג לטבול בחמים.
את ההכנות עושים לפני כניסת השבת. עדיף מאוד לטבול לפני הארוחה, בכדי שלא יהיה בשר בין השיניים.
בניגוב, צריך לנגב את השערות בנחת ולא בחוזקה, כדי שלא לבוא לידי סחיטה.
כל טוב