ככה זה כשאוהבים - דבר תורה לפרשת חוקת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/07/16 21:08 א בתמוז התשעו

שאלה

מלאך התגלה למישהו ואמר לו [להביע משאלה]...

האדם ביקש כביש מעל הים התיכון והאוקיינוס, כזה שיוביל אותו מביתו שבראשון לציון לבית הוריו שבארצות הברית.

"אני פוחד מטיסות," הסביר את בקשתו, "ובכלל, במכונית נראה לי יותר נוח...".

חשב המלאך והשיב: "אספלט לאורך האוקיינוס... קצת הגזמת, לא?!"

הציע האיש רעיון אחר: "תעשה [שאבין מה אשתי רוצה]!".

הביט בו המלאך במבט מתחנן ואמר: "כמה נתיבים אתה רוצה בכביש?"

*

ביום שהכול יהיה מובן, צפוי וידוע מראש בינינו, ביום שנדע שבני זוג אוהבים אחד את השני [ללא צורך לשמוע זאת מהם שוב ושוב] – ביום ההוא יהיה כבר מאוחר מדי.

[הקשר] בין אנשים, במיוחד בין בני זוג, זורם בנתיבים נסתרים ומובל למקומות לא הגיוניים.

אלו הם הגורמים שמעוררים את הסערות – אך הם גם אחראים לעומק הרגשות.

זה אף פעם לא קל – אבל זה תמיד אמיתי!

בני זוג ימשיכו תמיד להיות מופתעים ומאותגרים זה מזה – וזה בדיוק מה ש[מדליק]!

"[וַיְדַבֵּר השם, אֶל-מֹשֶׁה וְאֶל-אַהֲרֹן לֵאמֹר. זֹאת חֻקַּת הַתּוֹרָה, אֲשֶׁר-צִוָּה השם לֵאמֹר: דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ פָרָה אֲדֻמָּה תְּמִימָה אֲשֶׁר אֵין-בָּהּ מוּם, אֲשֶׁר לֹא-עָלָה עָלֶיהָ, עֹל]" (במדבר, פרק י"ט פסוקים א' – ב').

בקריאת פרשת השבוע – פרשת "[חוקת]" שוב מגיע הרצון שמלווה את היהודים לדורותיהם: אנחנו מבקשים [אלוקים מוגדר, צפוי והגיוני].

בפרשת חוקת כתובים דברים לא הגיוניים כמו מצוות פרה אדומה – מטהרת ומטמאת [באותו זמן]!

הם נרתעים...

אבל הקב"ה הוא [לא ספר פילוסופיה] וחבל להשאיר אותו בגבולות ההיגיון.

מהסיבה הטובה, שבינינו – זה בדיוק מה שמדליק!

[המפגש עם הקב"ה] הוא מרגש, מלהיב ומזמין לעצום עיניים חזק – ולהתמסר.

כי ככה זה כשאוהבים...

[ערוך מתוך הספר: "פעם בשבוע" –אהרוני ברנשטיין]

שבת שלום!

דורון וחברים מקשיבים

dozkih@gmail.com