הלכות נטילת ידיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 14:13 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע להלכות נטילת ידיים:

אני מתחזק ואני לא יודע כל כך הלכות האם מה שאני עושה זה נכון?

קם בבוקר אומר מודה אני אחרי זה אני הולך למקלחת שוטף פנים מצחצח שיניים סליחה מכבודו עושה צרכים ורק אחר כך יוצא למטבח לוקח נטלה עושה נטילת ידיים ומברך כך התחלתי לעשות מהיום האם אני עושה נכון או שאני צריך לתקן משהו בסדר ?

ועוד שאלה אחת בבקשה שאומרים מודה אני בבוקר צריך לחבוש כיפה? כי אני כרגע רק מתחזק ואין לי כיפה ביום יום אז מה עושים שקמים בבוקר ?

תודה :-)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חזק ואמץ בדרכך החדשה

א. כדאי ליטול ידים בתחילה לפני כל הרחיצות והנגיעות, אלא מיד יטול ידיו ואח"כ יעשה את כל צרכיו.
ב. עדיף שתהא כיפה ליד המיטה לפחות למודה אני וברכות השחר.

שבת שלום
יהודה הלוי עמחי
מכון התורה והארץ