לימוד על טהרת המשפחה לרווקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/06/16 10:41 ז בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב,

האם יש מקום לבחורה שאינה נשואה ללמוד ולהעמיק בנושאי טהרת המשפחה לשם הכנה לנישואין?

ממה שהבנתי מרבות מחברותיי, בתקופת האירוסין אין פנאי (גם רגשי, גם שכלי וגם מבחינת זמן) באמת ללמוד על הנושאים האלו כראוי על מנת שלא להכשל בהם.

במידה וכן, כיצד הרב ממליץ ללמוד על הנושא? האם יש ספר מתאים?

תודה רבה!

תשובה

שלום

בגיל נישואין מותר, אף שעדיין לא התארסת. בספרים 'את צנועים חכמה' תמצאי סיכומים מסודרים של הלכות צניעות, ייחוד וכד', בלי קולא אסורה ובלי חומרא יתירה.
הלכות טהרה תוכלי ללמוד מספר טהרת הבית של הגר"ע יוסף, בסופו יש סיכום תמציתי ומובן של כל ההלכות לספרדיה. ולאשכנזיה אפשר ללמוד ספר טהרת עם ישראל של הרב וגשל.

כל טוב